top of page
  • Writer's pictureEventio Group

Näin aloitat striimauksen Eventiolla

Striimaus on yksinkertainen ja helppo tapa tuottaa sisältöä katsojillesi paikasta riippumatta. Alkuun pääset ilman suuria investointeja, ja Evention alustalla saat striimiliput myyntiin ilman kiinteitä kustannuksia.


Rahaa striimauksella – näin myyt striimiliput Eventiolla

Onko tapahtuma livenä, tallenteena vai sekä että?

Eventio tukee tapahtumien tuottamista yleisön nähtäväksi sekä suorana lähetyksenä että tallenteena. Yleisö katselee suoraa lähetystä samaan aikaan, kun tapahtumaa kuvataan paikan päällä ja se soveltuu hyvin esimerkiksi urheilukilpailuihin, konsertteihin ja keikkoihin, teatterinäytöksiin, tanssiesityksiin, koulutuksiin, webinaareihin ja moneen muuhun. Tallennetussa tapahtumassa yleisö voi valita ajankohdan, jolloin tapahtuma katsotaan. Voit myös yhdistää nämä: ensin suorana lähetyksenä, sen jälkeen tallenteena.

Kuka kuvaa, leikkaa ja ohjaa tapahtuman?

Tapahtumasi luonteesta riippuen voit valita omaan tapahtumaasi sopivan tason. Voit kuvata ja lähettää striimitapahtumasi itse, pyytää ystäväsi tai verkostossasi olevan vapaaehtoisen apua tai tilata tuotannon erilliseltä videotuotantoyritykseltä.

Evention rooli on tarjota alusta ”maksumuurin” toteuttamiseksi ja kuvavirran lähettämiseksi yleisölle. Eventio ei itse tuota videoita, mutta tarvittaessa autamme löytämään oikean kumppanin tuotantoon.

Miten lähetän kuvavirran?

Suora lähetys siirretään tapahtumapaikalta Evention alustalle ns. RTMP-protokollalla, mikä on yleinen striimaustekniikka. Evention ohjeissa on lisää livestriimaamisen teknisestä lähetyksestä ja sieltä löydät esimerkkejä RTMP-protokollaa tukevista ohjelmistoista.

Jos toteutat tapahtumasi vain tallenteena, sinun tulee siirtää videotiedosto tapahtumastasi Vimeoon tai YouTubeen, piilottaa se ja lisätä linkki piilotettuun videoon edelleen Evention striimiasetuksiin. Näin yleisö pääsee katselemaan tallennetta vain Evention kautta.

Miten teen rahaa striimillä?

Yleisö ostaa lipun striimitapahtumaasi verkkokaupastasi samalla tavalla, kuin livetapahtumiinkin. Striimitapahtumassa tulee olla vähintään yksi tuote, esimerkiksi ”Striimilippu”, jonka asiakas voi ostaa. Tuote voi olla myös ilmainen. Jos haluat tarjota striimiisi useita erilaisia lipputuotteita (esim. peruslippu, alennuslippu jne), voit luoda useita tuotteita.

Lipunostaja pääsee kirjautumaan striimin katseluun vain ostamallaan lippukoodilla.

Voiko suoraa lähetystä katsoa lähetyksen päätyttyä?

Kyllä voi. Kun kuvavirta tapahtuma- tai lähetyspaikalta päättyy, Eventio muuttaa suoran lähetyksen automaattisesti tallenteeksi. Tallenteen katsomiseksi tarvitaan lippukoodi samaan tapaan kuin suorankin lähetyksen katsomiseen.

Yhteenveto – näin otat Evention striimipalvelun käyttöön:

  • Ota yhteyttä Evention asiakaspalveluun, jolloin kytkemme striimauspalvelun Eventio-tilillesi

  • Luo tapahtuma Eventioon, lisää ainakin yksi tuote ja avaa tapahtuma myyntiin

  • Valitse tapahtumalle striimityyppi: suora lähetys tai tallenne

  • Valitse kumppani kuvavirran tuottamiseksi: tee itse tai tilaa tuotanto videotuotantoyritykseltä

  • Aseta Evention paneelista löytyvät asetukset omaan striimausohjelmistoosi tai anna tiedot videotuotantoyritykselle

  • Aloita lähetys, kun tapahtuma alkaa


 


337 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page