top of page
  • Writer's pictureEventio Group

Manse PP striimaa Eventiolla viihdettä ja villiä pesistä

Manse PP on tamperelainen Superpesisseura, joka tunnetaan laadukkaasta viihteestä kentällä ja kentän ulkopuolella. Mansen pakka on paperilla armottoman kova – miehet nousivat Suomensarjasta Ykköspesikseen vuonna 2013 ja Superpesiksessä alkaa toinen kausi kesällä. Miesten Superpesiksessä vaikutti Manse PP:n edeltäjä Mansen Pesäpallo jo vuonna 1991. Naiset nousivat Superpesikseen jo 2013, ja meriittilistalle mahtuu Superpesiksen mestaruus vuodelta 2017.


Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi tapahtumat niin kulttuurin kuin urheilunkin osalta ovat siirtyneet enenevissä määrin verkkoon, ja myös Manse PP aloitti otteluiden striimaamisen tänä vuonna.


Keskustelimme Manse PP:n mediavastaava Tuomas Rissasen kanssa virtuaalitapahtumien järjestämisestä ja niiden markkinoinnista.

Mitä striimauksen aloittaminen vaatii


Striimauksen kanssa alkuun pääsemisessä esiin nousi Manse PP:llä kaksi kriittistä kysymystä:

  • Mistä löytyy tuotantoporukka kuvaamaan ja lähettämään pelit

  • Miten saadaan järjestettyä striimi

– Oli ilo huomata, että kumpikin asia järjestyi kohdallamme yllättävän nopeasti. Kun ajatus striimin kokeilemisesta syntyi, saimme tuotantotiimin lyötyä lukkoon Tredun, eli Tampereen seudun ammattiopiston mediapuolen opiskelijoiden kanssa. He tuottavat meille kuvasignaalin, ja Evention kautta järjestyi itse striimausalusta. Pyörät lähtivät pyörimään vauhdikkaasti ja vaivatta.


Manse PP:llä striimituotantoa tehdään noin kymmenen hengen porukalla. Tekninen tuotantotiimi koostuu kuvaajista, ohjaajasta ja äänitarkkailijasta. Striimit tehdään kolmen kameran monikameratuotantona. Lisäarvoa striimeihin tuovat studio-osuudet ennen jokaista peliä, jossa katsojat pääsevät kurkistamaan kulissien taakse. Studio-osuuksia ja selostusta tuottaa teknisen tiimin lisäksi yleensä yhteensä kolme henkeä.


– Striimattava pakettimme on tällä hetkellä erittäin laadukas. Meillä on mahtava tilanne, sillä yleisömme on suorastaan janonnut pelejämme koko talven. Heidän ansiostaan olemme voineet satsata striimaukseen näin vahvasti, ja saamme tarjota heille erittäin laadukasta striimiä. Niin sanotun “karvalakkimallin” saisi kuitenkin varmasti toteutettua vaikka vain yhden tekijän voimin – käytännössä riittää, että on kamera, josta saa signaalin ulos. Suuria ohjelmistoinvestointejakaan ei tarvitse tehdä.


Striimit saadaan hallista ulos mahtavan ja osaavan opiskelijaporukan toimesta. Evention tekniikka on mahdollistanut striimin julkaisun katsojille helposti ja vaivattomasti.


– Meitä on helpottanut todella paljon se, että saimme Eventiolta striimauspuolen kuntoon. Meidän ei tarvinnut tehdä itse mitään sen eteen, sillä saimme valmiit ideat ja toteutuksen Evention kautta.

Virtuaalitapahtumien markkinointi


Tulevan striimipelin markkinointi on Manse PP:llä aloitettu noin viikkoa ennen tapahtumaa. Striimiin on itse pelin lisäksi rakennettu monipuolinen viihdepaketti katsojien hemmottelemiseksi. Mukana on muun muassa pelaajahaastatteluita, seuran kuulumisia ja matsin ennakointia selostamon kanssa sekä tietysti ottelun jälkeiset kommentit pelaajilta ja pelinjohdolta.


– Lauantain peliä aloitetaan rummuttamaan yleensä tiistaina. Markkinointiviestin pääosassa on tietysti itse peli, mutta eri päivinä nostamme esiin vähän eri kulmia – esimerkiksi juuri striimien studio-osuuksista ja haastatteluista on saatu hyviä nostoja. Viestiä pitää toistaa, jotta saadaan hyviä tuloksia.


Striimit ovat mahdollistaneet myös kohdeyleisön laajentamisen.


– Markkinoinnin osalta olemme pystyneet katsomaan kokonaisuutta laajemmin. Tavallisesti pelejämme katsovat vain tamperelaiset, mutta striimien myötä olemme päässeet miettimään mainostusta eri tavalla. Verkon yli välitettäessä pystymme palvelemaan myös vastustajajoukkueen kannattajia ja ottamaan markkinoinnin kohdentamisessa huomioon heidän asuinseutunsa.


Laadukaat striimit ja niiden aktiivinen markkinointi ovat mukavasti kompensoineet pääsylipputulojen menetystä tänä aikana, kun yleisöä ei voida peleihin ottaa mukaan.


– Homma on toiminut sen verran hyvin, että ihmisille kehtaa striimiä ihan vilpittömästi suositella!


Striimit tulevaisuudessa


Manse PP:llä lähitulevaisuuden jatkosuunnitelmiin striimien osalta vaikuttavat erityisesti televisiointisopimukset. Harjoituspelien osalta striimaus on päästy toteuttamaan itse, mutta sarjojen alaisuudessa pelit ovat Ruudussa.


– Striimaus on toiminut niin hyvin, että mielellämme tekisimme sitä vaikka kuinka paljon. Tässä onkin vähän ideansiementä herännyt, voisiko meillä olla jotain muuta rakennettuna otteluiden ympärille, jota kannattajat pienellä kuukausimaksulla pääsisivät katsomaan. Sitä kautta voitaisiin järjestää esimerkiksi pelaajatapaamisia ja jatkossa muitakin tapahtumia, mitä sitten keksitäänkin.


Evention striimialustalla homma toimii


– Evention striimausalustan on tuotantoporukkamme saanut sukkelasti otettua käyttöön. Itselleni erityisen positiivinen kokemus on ollut se, että Evention päästä on hoidettu paketti valmiiksi, eikä meidän ole itse tarvinnut miettiä asiaa. Toimitamme vain kuvasignaalin, ja Eventio hoitaa sen eteenpäin. Homma toimii ja kauppa käy!


 

Manse PP:n lippukauppaan pääset tutustumaan osoitteessa https://kauppa.mansepp.fi/


Kiinnostuitko striimaamisesta? Lue lisää täältä!

247 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page